Десетки скочиха на протест срещу поскъпването на тока

Десетки скочиха на протест срещу поскъпването на тока
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Десетки недоволни от вдигането цената на тока се събраха пред сградата на ДКЕВР на бул. „Кн. Ал. Дондуков” в столицата. Те отричат протестът да е политически и според тях политиците трябва да понесат своята отговорност.

Начело с Янко Петров и Дончо Дудев от Движение за граждански контрол отрано издигнаха лозунги, един от които гласеше: "ДКЕВР е параван на енергийната мафия. " Повечето от протестиращите са облечени с фланелки с надпис "Внимание! Висока цена на тока! Опасно за живота!". Друг от плакатите гласи: "Ако няма активни граждани, ще има активни бедни". Припомняме, че Петров и Дудев са лица от февруарските протести миналата година и само преди дни хвърлиха яйца по членове на ДКЕВР.

Под прозорците на ДКЕВР улицата се огласява със скандирания "Мафия". Протестиращите правят опити да блокират движението по бул. "Дондуков", но служители на реда за сега осуетяват опитите им.

В района има засилено полицейско присъствие.

Междувременно, на площад "Независимост" недоволни се събират за протеста, обявен от БСП - София. Десетки граждани с червени знамена и лозунги срещу готвеното увеличение цената на тока се строиха под прозорците на комисията след 10 часа във вторник, за да протестират.

Сред водещите фигури на левицата бяха Жельо Бойчев, Калоян Паргов, Георги Кадиев, Десислава Терзиева и др. "ДКЕВР – маша в ръцете на Близнашки и Бойко!" и "Не вдигайте цената на тока, не вършете мръсната работа на Бойко" - са част от лозунгите, които социалистите са издигнали. Други призовават с плакати "Мафия" и "Оставка".

Според Паргов ДКЕВР и служебното правителство са много удобна маша в ръцете на някой, който се готви да се върне на бял кон на власт. Хора без мандат подготвят почвата на Бойко Борисов, добави Жельо Бойчев, според когото е трудно на улицата да се говори експертно, но в момента мястото на БСП е на улицата, а какви са експертните решения от левицата са показали в последните 12 месеца.

За кратко време те блокираха движението на площад „Независимост”.

#ДКЕВР #ток #протест #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници