Българските ресторанти - лоша храна и недобро обслужване

Българските ресторанти - лоша храна и недобро обслужване
A A+ A++ A

Българските ресторанти са проучили пазара и са успели да оправдаят очакванията на клиентите си спрямо локация и приятна атмосфера, както и спрямо ценовата категорията на заведенията си. Това показва проучване, направено сред над 2000 отзива за заведения в столицата.

С това обаче се изчерпват положителните констатации, тъй като има редица забележки относно хрната и обслужването.

При следните критерии: храна, обслужване, атмосфера и цени, хората са най-склонни да поставят ниски оценки именно на храната и обслужването, ако са разочаровани от тях. По рядко това се случва по отношение на цените или на интериора на заведението. Разбира се,

има и заведения, които са оценени с максимален рейтинг

по всички критерии.

Любопитното е , че когато оплакванията са свързани с обслужването, то в повечето случаи това се отнася за прекалено забавяне на поръчките, нелюбезно отношение на пресонала, некомпетенция при сервирането или липса на информираност на сервитьора относно предлаганите в менюто ястия.

По отношение на храната, най-важното е тя да е вкусна, да се сервира топла и да не нарушава очакванията на клиента спрямо грамажа.

Негативните оценки по критерий „атмосфера“ са провокирани най-вече от усещането за

липса на простор, прекален шум или неподходяща музика

Почти няма коментари за стила на обзавеждането или другите характеристики на интериора. Същото се отнася и за цените, които често са класирани като отговарящи на качеството, дори когато става дума за средно скъп или скъп ресторант.

Това, което все още липсва обаче, е повишено внимание към обслужвашия персонал – сервитьори, управители, готвачи, бармани. Вероятно по-високите изисквания към тяхната квалификация ще подобрят цялостното усещане на клиента. В този смисъл, дори гостът да има негативни впечатления само по един от заложените критерии за оценка, то те цялостно занижават рейтинга на заведението.

#ресторант #ресторанти #храна #обслужване #сервитьор #барман #готвач #заведение #заведения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"