179 трапезарии за бедни от утре

179 трапезарии за бедни от утре
A A+ A++ A

Общо 179 обществени трапезарии ще бъдат отворени от утре, 1 октомври, в цялата страна. Над 13 хиляди човека в крайна нужда ще получават безвъзмездно топъл обяд - супа, основно ястие и хляб, съобщиха от социалното министерство.

Столовите ще работят всеки ден без събота, неделя и официалните празници в продължение на пет месеца. За дейността им от бюджета са осигурени близо два милиона лева (1 920 215).

Очаква се Европейската комисия да одобри предложената нова оперативна програма "Фонд за подпомагане на най-нуждаещите се лица", която ще осигурени възможност

обществените трапезарии да продължат да работят през цялата година

Дейностите по разкриване на обществени трапезарии имат за цел да подобрят качеството на живот и да осигурят подкрепа на лица и семейства на месечно подпомагане с доход, по-нисък от 65 лв., колкото е диференцираният минимален доход. Това са лица с доказана липса на доходи и близки, които да полагат грижи за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, скитащи и бездомни деца и хора.

Подпомагането на доставчиците на социалната услуга "Обществени трапезарии" се реализира на конкурсен принцип на територията на цялата страна чрез одобрението на проекти от 2009 г. досега.

#бедни #обяд #социалното министерство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници