ЕС може да разгледа отмяна на санкциите срещу Русия

ЕС може да разгледа отмяна на санкциите срещу Русия
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Въпросът за процедура по отмяна на санкциите на Брюксел срещу Русия може да бъде изнесен на срещата на високо ниво на ЕС на 23-24 октомври, предаде ИТАР-ТАСС.

Дипломат от ЕС е съобщил, че възможността за отмяна на санкциите на ЕС срещу Русия не е обсъждано на заседанието на Комитета на постоянните представители на ЕС.

„Днешното заседание на Комитета на постоянните представители на ЕС по начало не е упълномощено да взема решения относно санкциите. Неговата задача е оценка на ситуацията в Украйна. Все още можем да констатираме само запазване на нестабилно равновесие”, коментира източникът.

Друг източник твърди, че Комитетът на постоянните представители на страните на ЕС, разглеждащ изпълнението на прекратяването на огъня в Донбаска област, все още не намира основания за промяна на своята оценка на ситуацията, предаде Интерфакс.

„Решено е всичко да остане без промяна. Ние наблюдаваме за изпълнението на прекратяването на огъня и мирния план, но все още не може да се каже, че това се случва по надежден и стабилен начин. Оценката ще бъде продължена , както е и наредено от Европейския съвет, до края на октомври”, заяви източникът.

Междувременно говорителят на Националния съвет за отбрана на Украйна Андрей Лисенко заяви, че представители на ОССЕ, Украйна и Русия са се заели с разделянето на територията на Донбас на сектори за съблюдаване на примирието, предаде РИА Новости.

„В момента на място работят представители на мониторинговата мисия, това е съвместна група в която са включени украински и руски военнослужещи и представители на ОССЕ. В момента те подготвят територията, на която ще бъдат , тоест провежда се разпределяне на силите и средствата за наблюдение”, заяви Лисенко.

#Брюксел #ЕС #Русия #Андрей Лисенко #Донбас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници