Microsoft представи Windows 10

Microsoft представи Windows 10
A A+ A++ A

Не, няма грешка - на днешното си събитие в Сан Франциско Microsoft официално разкри първите детайли за следващата версия на Windows и противно на очакванията тя няма да се казва Windows 9, а вместо това компанията ще отиде направо към номер 10. Платформата е известна с кодовото си име Threshold, а по всичко лични, че компанията иска да се разграничи от приетата със смесени чувства Windows 8 и започне начисто като междувременно спечели и милионите потребители, които все още залагат на Windows 7.

Windows 10 ще продължи започнатото унифициране на различните продукти на компанията и ще поддържа устройства от всякакви продуктови категории - телефони, таблети, компютри, работни станции и т.н. За различните типове продукти ще има различен потребителски интерфейс, но всички те ще имат достъп до един магазин за приложения. Metro приложенията (разпространяваните през Windows Store) вече се наричат универсални и ще работят и в традиционния десктоп в отделен прозорец. Мобилните приложения работят в самостоятелни контейнери и ще могат да се ползват редом с класическите.

Днешната презентация е насочена към бизнеса и затова компанията не показа функции, които са популярни сред обикновените потребители. Вече видяхме новото стартово меню, а освен него са включени подобрени възможности за мултитаскинг, които да допаднат на различните типове потребители. За начинаещите, които са свикнали да разчитат на лентата със задачи е добавен новия бутон Task View, който дава достъп до виртуални работни площи - функция, която от години присъства в Linux. Има нови възможности за разделяне на екрана между няколко приложения.

Информацията се обновява

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"