Новите таблети и компютри Yoga на Lenovo ще са с влияние от Аштън Кътчър

Новите таблети и компютри Yoga на Lenovo ще са с влияние от Аштън Кътчър
A A+ A++ A

За тази година новините от Lenovo все не са се изчерпали и по-късно този месец компанията организира събитие, на което ще ни представи новите си лаптопи и таблети Yoga за сезона на предпразнично пазаруване. В създаването на новите продукти е взел участие и актьора и инвеститор Аштън Къчър, който преди година зае поста продуктов инженер в компанията. Събитието на Lenovo е на 9 октомври в Лондон и в него ще участва и Къчър, който ще се включи чрез сателитна връзка.

Според шефа на Lenovo Янг Юуанкинг, който се включи конферентен разговор в понеделник, новите продукти са иновативни и стилни и ще са много популярни подаръци за празниците. Засега от компанията не споделят детайли за очакваните устройства, но в интернет вече има някои подсказки. В сайта на на Lenovo има страница за лаптопа Yoga 3 Pro, която дава съобщение за грешка с надпис "Все още не можем да говорим за това" и предлага на потребителите да се запишат за получаване на допълнителна информация.

Един от начините, по които компанията може да обнови устройството е като използва в него процесор Core M от новата серия Broadwell на Intel. Lenovo вече обяви, че ще използва такъв чип в новата версия на ThinkPad Helix, която беше представена през септември. Детайли за лаптопа вече се появиха в различни онлайн магазини и в Reddit. В характеристиките очакваме 13.3" сензорен дисплей с резолюция 3200 x 1800 пиксела, процесор Intel Core M 5Y70, графична система Intel HD 5300, клавиатура с подсветка и 44.8 Whr батерия за около 7 часа автономна работа. По всяка вероятност на 9 октомври ще видим и новата серия таблети Yoga. Наскоро видяхме снимки на прототип на едно от новите устройства.

Коментарите на Янг Юуанкинг бяха по повод приключващата днес сделка за покупката на бизнеса с x86 сървъри на IBM. До края на годината се очаква и финализирането на придобиването на Motorola Mobility за 2,91 милиарда долара, което ще осигури на Lenovo достъп до пазара на смартфони в Щатите. Хардуерът ще остане ключов за компанията през идните години, но въпреки това тя работи и по софтуерните си предложения и облачни услуги, базирани на технология на Stoneware.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »