Apple бойкотира Computer Bild заради видео с огъване на iPhone 6 Plus

Apple бойкотира Computer Bild заради видео с огъване на iPhone 6 Plus
A A+ A++ A

Apple отрече iPhone 6 Plus да има проблем с конструкцията, който да води до огъване на устройството, макар че в интернет могат да се видят десетки клипове, които демонстрират това. Такова видео направиха и от популярното германско компютърно издание Computer Bild, което има много регионални версии и на практика е най-продаваното от този тип в Европа.

Клипът показва как главният редактор на Computer Bild Аксел Телзероу огъва с голи ръце смартфона, но видеото очевидно не се е харесало на американската компания. В отговор на изпратените въпроси за здравината на устройството до германския ПР отдел на Apple е дошъл неочакван отговор - компанията директно е заявила, че ще бойкотира Computer Bild и повече няма да изпраща на изданието тестови устройства и няма да го кани на официалните си събития.

Реакцията на Apple определено е пресилена и със сигурност ще навреди на компанията повече отколкото ще й помогне да се намали шумът около проблема. Американците вече отхвърлиха обвиненията, като заявиха, че са получили само 9 оплаквания за огънати телефони, а бойкотът е ненужна мярка, особено по отношение на присъстващо в 9 европейски страни издание.

По-долу можете да намерите отвореното писмо, изпратено до Тим Кум и европейското представителство на Apple.
http://www.computerbild.de/artikel/cb-News-Handy-Apple-boycotts-COMPUTER-BILD-An-open-letter-to-Tim-Cook-10953399.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"