Плевнелиев: Нови избори след тези ще съсипят държавата

Плевнелиев: Нови избори след тези ще съсипят държавата
"След тези избори нямаме друг шанс, освен да имаме работещ парламент и работещо правителство. Българският народ очаква отговорно отношение от политиците", заяви Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Не вярвам и не си и помислям, че след тези избори няма да има правителство, няма да има парламент и ще ходим пак на избори. Това е невъзможен сценарий, това ще съсипе държавата", заяви президентът Росен Плевнелиев в Русе.

Плевнелиев обяви, че за него е важно политиците да поемат ясни ангажименти и да предлагат конкретни решения.

"Политиците, след две години на много тежко политическо противопоставяне, трябва да са по-смирени и много повече коректни в своето отношение към народа", каза президентът.

Според него вече всички са се уморили от протести и очакват стабилност, държавническо отношение и конструктивен подход.

"Всички политици вече си дават сметка, но след 5 октомври ще бъде кристално ясно, че политическото противопоставяне на всяка цена може да засили нашата държава така в кризата, че да не може да излезем десетки години от нея", заяви Плевнелиев.

Той призова още политическите партии да не изгарят всички мостове помежду си, защото след изборите ще трябва много бързо да ги изграждат наново.

"След тези избори нямаме друг шанс, освен да имаме работещ парламент и работещо правителство. Българският народ очаква отговорно отношение от политиците", заяви Плевнелиев.

Държавният глава присъства на откриването на новия завод за автомобилни части на немския концерн "Витте аутомотив", който бе изграден само за една година.

#Росен Плевнелиев #политици #протести #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »