Отново взрив в завод "Миджур", две жени са в реанимация

Отново взрив в завод "Миджур", две жени са в реанимация
A A+ A++ A

Експлозия в производствен цех на завода за взривни вещества край село Горни Лом, Видинско, прати две работнички в спешното с тежки контузии.

В завода се е работило на две смени. Собствениците също са били в района в момента на взрива, каза служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов.

Районът е отцепен. На място са разследващите органи и екипи на пожарната и Бърза помощ.

Преди 15 дни във фирмата е направена цялостна проверка. Констатирани са нарушения и са издадени актове. Такова произшествие е имало в същата фирмата и през 2010 г., припомни Бакалов.

Това е бившият завод "Миджур". В началото на февруари 2010 г.четирима души пострадаха при пожар във фабриката. Взривът тогава унищожи напълно два цеха.

Сигналът за инцидента в барутната фабрика днес е получен на тел.112 в 17.05 часа, съобщиха от МВР.

По първоначална информация двете жени са били на портала. Източници от фабриката твърдят, че пострадалите са повече, съобщи бТВ.

Кметът на община Чупрене Ваньо Костин съобщи, че в момента на експлозията във фабриката е имало и други хора, но не е ясно колко.

Няма информация все още и какво е предизвикало взрива и какъв е мащабът му, каза Костин.

Няма опасност за жителите на село Горни Лом, увериха от местната управа. По разпореждане на главния прокурор на място са изпратени следователи от Националната следствена служба. Там са вече и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов.

 

#взрив #Горни Лом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници