2:2 предвижда босът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев

2:2 предвижда босът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев
A A+ A++ A

Смела прогноза за резултат 2:2 от мача с испанския гранд "Реал" прави собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев.  Бизнесменът е бил интервюиран лично от заместник-главния редактор на един от най-големите спортни всекидневници в Испания - мадридският "AS".

Пред Алваро де ла Роса босът на "орлите" и собственик на фармацевтична фабрика в Разград разкрива предисторията на своето спортно начинание: как през 1999-2000 г. местният отбор фалира и изпада в трета дивизия, как той заедно с брат си се заема да го възстанови.

"Започнахме от нулата с млади играчи и деца", казва Домусчиев и хвърля в шок събеседника си, като разкрива скромния годишен бюджет от 6 млн. евро - колкото са само седмичните заплати в мадридския колос.

Спортната публика е впечатлена, че от "AS" са сложили материала с Кирил Домусчиев на корицата - нещо, което не е правено досега за българин.

След поканата от президента на отбора Александър Александров през 2008 година от фармацевтичната фабрика отпуснали малко пари - 25 хиляди евро. "Казах му, че ще помагам, ако имам контрол над инвестициите. Аз и брат ми организирахме нещата в клуба. Привлякохме специалисти и така започна всичко", разказва Домусчиев.

Още в първата година в елита отборът печели требъл. "Това е история, която рядко може да се види по света", отбелязва с гордост бизнесменът.

Според него тайната на успеха е в работата и организацията.

Но откакто пораснаха и са шампиони, в "Лудогорец" имат проблем - "Всеки скача срещу нас, все едно играе срещу "Барса" или "Реал". Играят на 150%, а това ни се отразява. Трупа се умора, защото е трудно да сме фокусирани в родното първенство и в Европа", разкрива собственикът.

На въпрос как мотивира играчите той отговаря - те  трябва да знаят, че и първенството е важно. Ако се представят добре в шампионата, шансовете им пак да играят в Шампионската лига ще бъдат по-големи.

"Ако не станем шампиони, няма как да се класираме отново",  сочи Домусчиев.

Когато се налага, глобява играчите, когато има защо, дава и бонуси. Според него футболистите печелят добре.

Запитан дали срещу "Реал" ще има ли нещо по-специално, той е категоричен, че не парите трябва да ги мотивират.

"Всеки трябва да има стимул да излезе и да победи "Реал", казва бизнесменът.

"За първи път инвестирам във футболен отбор. Занимавам се с много различни неща, но футболът не е по-различен. Ако можеш да направиш нещо, което да печели, значи си успял. Контролираме разходите и това ни помага", казва още Кирил Домусчиев.

За него "Лудогорец" е социален проект. Правят детско-юношеска школа, възстановяват стадиона.

"Не съм от хората, които ще налеят пари и ще чакат печалба. Нашите фенове плащат най-скъпите билети в страната, но парите отиват в отбора. Клубът е за хората. На първо място сме по приходи и от ТВ права", сочи Домусчиев.

Босът признава, че може да купи футболисти за 4-5 милиона. "Но защо? Те ще са временно тук. Не искам клубът да зависи от парите ми. Трябва да се развива постепенно и да се самоиздържа".

Запитан какво мисли за испанския футбол, собственикът на "Лудогорец" признава  - "Харесва ми много. През последните три години изпратихме наши треньори на стаж във "Виляреал" и "Еспаньол". Опитваме се да следваме испанския модел. Стилът ни на игра е като на испанските отбори".

"Искам да играем като равни", казва в края на интервюто Кирил Домусчиев."Мнозина фенове ще дойдат с мисълта за победа срещу звездите на "Реал". Ако трябва да дам прогноза - 2:2".

#Кирил Домусчиев #Лудогорец #Реал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници