Проф. Йончев: Играят си с човешки животи заради печалба

Проф. Йончев: Играят си с човешки животи заради печалба
Димитър Йончев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Специалистът по национална сигурност проф. Димитър Йончев коментира, че случаят в село Горни Лом е игра с човешки живот в името на печалбата.

„Не само там, има и други инцидентни, но по принцип там, където се работи с опасни вещества, такива неща се случват, но при нас става систематично, защото се преследва бърза печалба. Доста неквалифицирани хора се включват. Не се спазват мерките, но те са много строги“, коментира проф. Йончев пред БНР.

Според експерта, пробемите, които имахме с наводненията до голяма степен се дължат на това, че водните обекти се стопанисват от хора, които нямат квалификация.

„Спомняте си при предишните взривове какви заклинания бяха и какви обещания. Какво значи, че са направили предписания преди 15 дни, какви са санкциите. Става дума за игра с човешки живот в името на печалбата“, категоричен е Димитър Йончев.

Той коментира също, че държавата може да обезопаси и да не разреши влизане докато има опасност от нови взривове и да не разреши унищожаване на уликите, за да могат да се направят следствени дейстгвия.

#Димитър Йончев #Йончев #Горни Лом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"