Борисов заговори за нови избори

Борисов заговори за нови избори
A A+ A++ A

Ако депутатските места на ГЕРБ са под 100, каквато прогноза правят социолозите,  лидерът Бойко Борисов няма да се опитва да прави коалиционно правителство. Отиваме към нови избори, това е решението, даде да се разбере Борисов в изявление пред бТВ.

Той би се чувствал длъжен да търси изход за държавата, ако има поне 110 -115 депутати. Но под 100 - "да заповядат, да направят правителство другите, ще ги подкрепям отстрани", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ очаква с много голяма вероятност да не се състави правителство и да последват нови избори.

"Рискът да няма правителство е много голям или да е някаква коалиция, с която за месец-два държавата ще потъне. Абсолютно вероятно е да има нови избори след тези", посочи лидерът на ГЕРБ. Хич не си представял, ако влязат повече малки партии,  "как ще се формира правителство от четворна коалиция на БСП, ДПС, България без цензура, а защо не и Реформаторския блок".

Той призова избирателите за максимална активност.

Винаги виждал в Реформаторския блок основен партньор и бил огорчен, че неговите лидери, по думите му, "от месец и половин всеки ден се занимават с нас, не споменават Станишев, Орешарски. Лидер на могат са си изберат, пък поставят условия... Като ги гледам, освен ГЕРБ друг противник нямат", коментира Бойко Борисов.


#Борисов #избори #правителство #коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници