Преди взрива в Горни Лом са тествали нов продукт

Преди взрива в Горни Лом са тествали нов продукт
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Взривът във фабриката край Горни Лом е станал в деня, когато е изпробван нов продукт, заяви председателят на КНСБ Пламен Димитров.

"Материалната база е изключително стара. Начинът на организация на производството е допотопен, почти ръчно се работи, доколкото бях информиран. На всичко отгоре най-важната констатация на Министерство на труда е за мен, най-фрапиращото нарушение е, че работниците не знаят какво правят, т.е. няма инструкции за работа в отделните отдели. Другото, което получих като информация е, че вчера са въвели и са тествали експериментално как се утилизира нов продукт. Дали това има връзка с взрива не мога да твърдя, никой не знае всъщност, но е факт, че вчера това се е работило, по нов продукт, отново без инструкция как се прави", коментира Пламен Димитров пред БНР.

Според него вината за случилото се е на всички институции.

"Всички се опитват да бъдат невинни в момента, а всички са виновни, в това число и ние. За мен контролните органи са свършили работа като са дали предписание, но затова, че не са изискали да бъдат гарантирано изпълнени тези предписания, те също носят вина. И инспекцията по труда, и всички други контролни органи, най - вече всъщност става дума за взривни и взривоопасни производства, където те имат водещо място", бе категоричен Димитров.

#Пламен Димитров #Димитров #КНСБ #Горни Лом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"