Проверяват безопасността на военните заводи у нас

Проверяват безопасността на военните заводи у нас
Проверяват безопасността на работа във военните заводи у нас. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След трагедията от Горни Лом започна проверка за условията на труд и доколко за безопасни във военните заводи у нас. Във ВМЗ-Сопот работниците признават, че отиват на работа със страх, тъй като подобна трагедия може да се повтори във всеки един завод за боеприпаси. 

2400 души работят в момента в оръжейния комплекс. Тези, които произвеждат боеприпасите, смятат в Горни Лом не е спазена технологията на утилизация и това е довело до взрива. В сопотския завод са обезпокоени, че наскоро са назначени на работа 300 работници без образование и без никакви технологични познания за работа с боеприпаси, което е риск за инциденти.

От петък сутрин на работниците във ВМЗ-Сопот се правят допълнителни инструктажи и се засилва контролът в цеховете. Очакват се проверки от МВР и инспекцията по труда.

Служителите в завода все още си спомнят за инцидента от 1978 г., когато един от цеховете избухва и остава целия град и съседните села без прозорци. Тогава обаче всичките 22 хиляди работници са евакуирани навреме, взривът взима две жертви - мъж и жена.

#Горни Лом #ВМЗ-Сопот #МВР #завод

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »