Кадиев иска оставки и референдум в БСП

Кадиев иска оставки и референдум в БСП
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оставка на ръководството и вътрешно-партиен референдум за преговори с ГЕРБ, поиска Георги Кадиев. В личния си профил във facebook социалистът, който заради преференциалния вот по всяка вероятност ще влезе в Народното събрание, настоява за оставката на Изпълнителното бюро на БСП и ново ръководство, предложено от председателя на партията Михаил Миков.

Кадиев настоява и за незабавно свикване на вътрешно-партиен референдум по въпроса дали БСП да участва в коалиция за управлението на страната или да остане опозиция.

"Тъй като доста хора искат от мен конкретика какво да прави БСП, за да започне промяна, давам моето виждане, без да претендирам за правота:
1. Днес има заседание на Изпълнителното бюро, наследено от Станишев. Очаквам пълна оставка и ново бюро, предложено от Миков. Предпочитам малко бюро, до десетина души, избрано да върши работа, не просто да се кичат с титли
2. Избиране на група за водене на преговори с ГЕРБ не за коалиция, а за нещата, които ние искаме да се случват в България
3. Моментално свикване на вътрешнопартиен референдум по въпроса за коалиция или опозиция. Социалдемократите в Германия го направиха, можем и ние, и то за седмица. Както показа преференциалният вот, гласът на хората е по-различен от гласа на ръководствата. Нека вие ни кажете.

Като начало тези неща стигат. Ако направим това, ще се създаде енергия за повече. Ако сервираме пак щабове, комюникета и обещания за "уплътняване", пътят е надолу", категоричен е Кадиев.

#Георги Кадиев #ГЕРБ #БСП #Михаил Миков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници