Собственикът на цеха в Горни Лом: Активирали са мините отвън

Собственикът на цеха в Горни Лом: Активирали са мините отвън
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Собственикът на трагично взривеният цех в Горни Лом е категоричен, че е имало външна намеса за инцидента. Валери Митков, чийто син е бил сред загиналите 15 души във взрива, споделя пред Нова телевизия, че не е гневен, а по-скоро убит от мъка. „Не пожелавам на никого такова нещо. Родители да изпращат децата си от този свят. Няма по-ужасна трагедия.”

Според него не е задължително този акт да бъде иницииран от цеха. „Това е можело да бъде инициирано, както от София, така от Белград, от Ню Йорк, ако щете”, обяснява Митков.

„Не е възможно инициирането на една противопехотна мина да доведе до такава ужасна трагедия. Хиляди такива и други боеприпаси са били утилизирани в този завод. Тези противопехотни мини са били активирани от бризантно взривно вещество. По друг начин не е възможно те да бъдат активирани”, смята Валери Митков.

На въпрос защо това се е случило в неговото предприятие той отговаря, че не може да отговори. „Нима смятате, че ако съм подозирал, че може да се случи нещо такова, ще изпратя там детето си, ще изпратя там двама от близките си приятели, с които се познаваме повече от 20 години? Бъдете сигурни, че никога”, категоричен е той.

#Горни Лом #Валери Митков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"