Педагози и родители на нож дали е имало насилник в помощното училище

Педагози и родители на нож дали е имало насилник в помощното училище
A A+ A++ A

Ден, след като историята за сексуално посегателство над 13-годишната Анна-Мария в помощното училище в Княжево гръмна в медиите, са задействани множество проверки, а педагози и родители са изправени едни срещу други с отричащи се тълкувания на случая.

Цяла седмица обикаляхме напразно институциите, оплакаха се родителите на момичето аутист пред бТВ. Реакцията дошла едва след появяването им по телевизията.

В жалбата си семейството е посочило, че на 19 септември при взимането на Ана-Мария от 4-то помощно училище „Проф. Димитър Кацаров” в София спортният сутиен на дъщеря им липсвал, а после го намерили върху гардеробчето. Тя обаче не можела да се  преоблича сама. Ден по-късно момичето казало, че не иска "чичкото да я пипа".

„Искам наказание за този човек, искам той повече да не бъде в това училище и да отиде там, където му е мястото”, настоява бащата Росен Симеонов. По думите му Анна-Мария изпитва силен страх, не иска да влиза в банята и е превъзбудена.

Родителят е категоричен, че ще спре детето си от училище. Междувременно директорката на помощното училище е излязла в болнични.

"Получих в отговор само хипотези, че е дошла с два сутиена, например. Класната цял ден е гледала оранжевия сутиен на дъщеря ми върху гардеробчето и нищо не е направила. Не мога да разбера това", каза още бащата.

Соня Милчева, която е педагог в 4-о училище, цитира думи на Симеонов, записани в протокол, че Анна-Мария има склонност да се съблича. Бащата поясни, че детето му не се разголва, а има навика да играе с чорапите си и да подръпва блузата си, когато е нервно.

По думите на Милчева никога мъж не съпровожда децата до тоалетна. От разказите на 13-годишното момиче става ясно, че именно там е извършено насилието. „За нас случай няма. Остава въпросът дали изобщо е носила този сутиен”, каза Милчева.

Калоян Данянов от Асоциацията на ресурсните учители също изрази недоверие към тежките обвинения на родителите. "Не мога да си представя как това се е случило в училището, то просто не е възможно", каза специалистът и увери, че редът в училищата за деца със специални нужди е много строг.

#помощно училище #аутист #Анна-Мария #Княжево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници