Westinghouse подкрепя ЕС за атомната централа в Хинкли

Westinghouse подкрепя ЕС за атомната централа в Хинкли
A A+ A++ A

Westinghouse Electric Company, лидер в ядрената индустрия в Европа и света, приветства заключението на Европейската комисия след задълбочено проучване, че плановете на Обединеното кралство да подкрепи изграждането и експлоатацията на нова атомна централа в Хинкли Пойнт, съвпадат с правилата на Европейския съюз (ЕС) за отпускане на държавни помощи за подобни нисковъглеродни проекти.

Westinghouse приветства не само подкрепата, която Европейската комисия ще окаже на Великобритания, но и на всички останaли ядрени проекти в ЕС.

Компанията подкрепя възможността ядрената енергия да се конкурира при равни условия с други нисковъглеродни енергийни технологии с висок първоначален капитал в ЕС.

Днес ЕС призна значимостта на ядрената енергетика за осигуряването на надеждни, достъпни и нисковъглеродни енергийни доставки. Всяко решение, засягащо енергийния микс на Европа, трябва да бъде съобразено с огромното влияние на ядрената енергия върху енергийната сигурност, климата и цените към потребителите и към промишлеността.

Westinghouse Electric Company, част от Toshiba Corporation (TKY:6502), е пионер в доставката на ядрена енергия и водеща компания за ядрени централи и технологии, и услуги в доставката на гориво в света. През 1957 г. Westinghouse доставя първия в света реактор с вода под налягане в Шипингпорт, Пенсилвания. Днес технологията на Westinghouse служи за основа на приблизително половината от ядрените централи в света, от които повече от петдесет на сто се намират в Европа.

#Westinghouse Electric Company #ЕС #ЕК #Европейската комисия #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници