Огромен интерес беляза грандиозното авиошоу на ВВС

Огромен интерес беляза грандиозното авиошоу на ВВС
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Огромен интерес и големи задръствания белязаха грандиозното авиошоу на Военновъздушните сили на летище "Враждебна" в събота следобед.

Пилотите показаха майсторски изпълнения на фигури от висшия пилотаж в авиошоуто под надслов"Това сме ние".

Събитието бе по повод 102-ата годишнина от създаването на българската военна авиация.

Многохилядната публика аплодираше изпълненията. Кулминацията на шоуто бе, когато командирът на ВВС ген.-майор Румен Радев показа изключително сложната фигура "Кобра", пилотирайки изтребителя МиГ-29.

"Напред и нагоре - това сме ние", се чуваше често от водещите на шоуто. Шоуто беше открито от парашутисти, два от които носеха знамето на България и на ВВС. В шоуто участваха трите вида хеликоптери Ми-17, Кугър и Бел 206.

Ми-17 показа как гаси пожар със системата "бамби-бак". Бел 206 затаиха дъха в своеобразен въздушен валс. Публиката видя демонстрации на десант по способа "бързо въже" и на спасителна акция.

Всички вертолети приключиха шоуто си, като застанаха в една линия пред публиката и се поклониха. В шоуто участваха и транспортните самолети Спартан, които също показаха изключително майсторство.

Два „Спартан"-а се разминаха на разстояние по-малко от 100 м. На статичен показ бяха поставени радари, зенитноракетни комплекси, както и самолети и вертолети, които са на въоръжение във ВВС. Всеки желаещ можеше да влиза в авиационната техника, да се снима с нея и екипажите.

На показ бяха представени и другите видове въоръжени сили. Сухопътни войски изложиха бронирани автомобили и техника и въоръжение на силите за специални операции. Военнослужещи от службата „Военна полиция" запознаха публиката с взривоустойчивите „Пустинни котки".

Летците осъществиха шоуто ниско над земята, на около 100 метра височина, което допринесе за още по-голямата еуфория на зрителите.

Военноморските сили пък показаха специални водолазни костюми и оборудване.

#София #враждебна #авиошоу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"