Политици искат бизнеса на Василев, твърди адвокатът му

Политици искат бизнеса на Василев, твърди адвокатът му
Адвокат Ботев заяви, че и политици имали апетит към бизнеса на Цветан Василев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Адвокатът на банкера Цветан Василев - Христо Ботев коментира неговите грешки, апетитите към бизнеса му и бъдещето на КТБ. Пред бТВ в петък той обясни, че не политически партии, а отделни политически лица имали апетит към бизнеса на Василев. Според него основната грешка на Цветан Василев е била предоверяването на конкретни лица.

„В случая говорим за хора, които имат огромни интереси в бизнеса и успяват да си ги защитават чрез политиката. Т.е. имат ключови позиции в политиката, във властта, оттам - и в прокуратурата, и става затвореният кръг, чрез който очевидно за 4 месеца може да се унищожи една банка, една телевизия - защото телевизията е на ръба на оцеляването, и да се опитат да се източат множество работещи фирми, да се отнемат техните активи и всичкото това да се припише на Цветан Василев", обясни Ботев.

„Може би има хора, които около 20 години са били с него. Ръка за ръка, и то за дясната му ръка. Сега изведнъж минават в друга позиция, пишат едно обръщение, което вчера ваши колеги го цитираха, как те - видите ли, били излъгани от Василев да станат директори на фирми, пък тези фирми имали кредити, пък сега кой щял да връща тези кредити", добави още адвокатът.

#Христо Ботев #Цветан Василев #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"