Коларова видя системен пропуск в помощните училища

Коларова видя системен пропуск в помощните училища
МОН е изискало веднага всяко едно училище да разпише координационен механизъм за действие при подобни случаи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Проверка във всички помощни училища в София е била разпоредена от образователния министър доц. Румяна Коларова във връзка със случая "Ана–Мария".

"Останалите три помощни училища са дори по-неподготвени от 4-то помощно за подобни случаи. Това означава, че имаме системен пропуск. Това също така означава, че все пак ситуацията в 4-то помощно не е лична вина на директорката", заяви в Русе доц. Коларова.

МОН е изискало веднага всяко едно училище да разпише координационен механизъм за действие при подобни случаи.

Започнала е организация на обучение на директори не само на помощните, но и на специалните училища, съвместно с ДАЗД, където те ще получат допълнително указания как да реагират.

"Защото основният проблем там е неразпознат риск. Те са реагирали защитно, те не са реагирали в интерес на детето. И по този начин всъщност са усложнили ситуацията", коментира министърът.

МОН ще наложи дисциплинарно наказание за пропуските в 4-то помощно училище, но след това ще има вторично решение в зависимост от становището на следствието и прокуратурата.

#Румяна Коларова #помощни #училища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »