Руска банка с апетит към ТБ "Виктория"

Руска банка с апетит към ТБ "Виктория"
A A+ A++ A

"Банк Российский кредит" иска да придобие 100% от капитала на Търговска банка "Виктория", съобщава вестник "Дума", като се позовава на източници от финансовите среди.

Изданието цитира писмо за намерение, депозирано в Министерството на финансите (МФ), Българската народна банка (БНБ) и в банка "Виктория". Писмото е с входящ номер на МФ 17-00-271/17.10.2014г.

В него се изразява готовност за стартиране на процедура и преговори за придобиване на собствеността на ТБ "Виктория" ЕАД (бивша "Креди Агрикол България" ЕАД).

Мениджмънтът на руската банка декларира, че е в готовност незабавно да изпълни всички указания и изисквания на БНБ за започване на преговори по покупката на "Виктория", както и да представи гаранции за намеренията си.

По-рано днес работодателски организации и синдикати огласиха гневно писмо с искане за оставка на целия УС на централната банка начело с управителя Иван Искров за това, че продажбата на активи на банката "Виктория" от групата на КТБ се извършва в нарушение закона за кредитните институции.

#ТБ "Виктория" #КТБ #БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"