Дупнишките общинари приеха декларация срещу Бат Сали

Дупнишките общинари приеха декларация срещу Бат Сали
Дупничани негодуват срещу Бат Сали. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дупнишките общински съветници приеха декларация против даването на мандат на ДПС от кюстендилския район и избирането на Александър Методиев - Бат Сали, за депутат от 10 МИР. Декларацията беше предложена от кмета на общината Методи Чимев и беше подкрепена от 21 съветници от всички партии след една корекция в текста, от който отпадна "Ние не сме против ДПС".

Тримата съветници от партия ЛИДЕР не подкрепили текста, с който и общинарите в Дупница са категорично против назначаемите депутати - не само в Кюстендил.

Припомняме, заради пренасочените гласове от чужбина Бат Сали става депутат едва със събрани малко над 800 гласа в избирателния си район. От понеделник подписката срещу избора му ще бъде разпространена в цялата страна.

Междувременно от общинското ръководство и от организационния комитет обявиха, че протестите в града временно се прекратяват.

Митинг обаче е насрочен за 27 октомври, в деня на полагане клетва от новоизбраните народни представители. Тогава на площад "Барикадите" и главен път Е-79 се очакват стотици дупничани, които ще изразят отново недоволството си от "натрапения с математични формули и преднамерени действия на политическите централи мандат на ДПС в Кюстендилска област".

#Дупница #Бат Сали #Александър Методиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници