Студентка се оплака от полицейски произвол

Студентка се оплака от полицейски произвол
A A+ A++ A

20-годишна студентка се оплака, че при полицейски обиск в рутинна проверка я разголили и й бъркала в гащите пред минувачите. За унизителното претърсване разказа пред "Труд" потърпевшата Борислава Латинова.

Инцидентът станал към 2,30 ч в петък на бул. "Св. Наум" до Семинарията. Борислава пътувала с четири момчета в "Ауди", което било спряно за проверка по време на заградителните действия след убийството на компютърния специалист в София.

"Започнаха да ни пребъркват. Полицайката ми вдигна блузата, бях без сутиен. Помолих я да не го прави на улицата, да ме скрие поне между колите. Тя се смееше. После започна да ми бърка в гащите, без ръкавици, без нищо" - разказа Борислава, студентка в Благоевградския университет. "Все едно съм парцал. Умирах от срам. Минувачи ме снимаха и се смееха", разказа студентката.

Аудито било задържано, а тя и момчетата били отведени в 4-то РПУ за обяснения. Когато ги пуснали, баща й Христо Латинов, бивш шеф на имотите на Софийската митрополия и експерт в КТ „Подкрепа", отишъл в районното и поискал обяснение, но без резултат.

От МВР казали, че две от момчетата били отведени в районното, защото преди време били задържани. Поведението на полицайката обаче не било оправдано, ако е било такова, и проблемът бил, че не е подадена жалба.

#студентка #полицайка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници