Четворна катастрофа и пострадал полицай след гонка на МВР

Четворна катастрофа и пострадал полицай след гонка на МВР
A A+ A++ A

Четири автомобила пострадаха, а един полицай е ранен след полицейско преследване на "Мерцедес" със старозагорска регистрация и опити на 26-годишния водач О. Я. от Пловдив да избута патрулката.

За щастие, жертви няма.

Преследването е започнало от квартал Капана, където шофьорът е влязъл в забранена за движение улица. Той отказал да се подчини на полицаите, които опитали да го спрат след като карал с превишена скорост.

В един момент наглецът дори избутал полицейската кола, така че тя попаднала в насрещното движение и се ударила челно в "Рено Лагуна" със софийска регистрация. Водачът на "Мерцедес"-а отново се опитал да избяга, но първо се ударил в паркираната "Ланчия" на собственичката на погребална агенция, а после нацелил дърво. Водачът изскочил от автомобила и хукнал да бяга, но бил заловен няколкостотин метра след това.

Пострадалият униформен служител е транспортиран в болница, където е настанен за наблюдение, без опасност за живота.

О.Я. има криминална регистрация за хулиганство. Тестван е с уред за наличие на алкохол в кръвта, който отчел отрицателен резултат. Продължава работата на полицията по изясняване на случая под наблюдение на прокуратурата.

#полицаи #полицай #гонка #шофьор #водач #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници