Изграждаме система за спасяване при авиоинциденти

Изграждаме система за спасяване при авиоинциденти
За изграждането системата се планира да бъдат отделяни около 2 млн. лв. на година от аеронавигационните такси. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В най-кратки срокове трябва да изградим единна система за търсене и спасяване при авиационни произшествия. Това заяви транспортният министър Николина Ангелкова, по време на първата междуведомствена среща по търсене и спасяване във въздушния транспорт.

За изграждането системата се планира да бъдат отделяни около 2 млн. лв. на година от аеронавигационните такси, събирани от ДП „Ръководство на въздушното движение“.

По думите на транспортния министър,за да бъде изградена ефективна и работеща система по търсене и спасяване е необходимо в най-кратки срокове да бъде изработен и приет Национален план за търсене и спасяване при авиационни произшествия.

В плана ще бъдат разписани всички дейности и правила за работа между отговорните институции и организации при възникване на авио инцидент, ще бъдат включени плановете за обучение и тренировки на спасителните екипи и персонал, както и ще бъде описано необходимото техническо оборудване и информационно и комуникационно обезпечаване.

#система #спасяване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »