Локо (София) победи Ботев (Пловдив) с 3:1

Локо (София) победи Ботев (Пловдив) с 3:1
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Отборът на Локомотив (София) победи Ботев (Пловдив) с 3:1 в мач от 12-ия кръг на "А" група.

Двата тима са преки съперници за място в горната шестица в края на редовния сезон, като с днешния си успех "железничарите" изместиха своите съперници. Домакините поведоха още в 15-та минута с гол на Иво Иванов, който се разписа след центриране от корнер. След още 15 минути Локомотив удвои преднината си след точен изстрел на Том от границата на наказателното поле.

В 38-та минута "канарчетата" имаха претенции за дузпа, след като играч на домакините игра с ръка в наказателното си поле. Реферът Георги Димитров обаче отсъди корнер, а след това показа и жълт картон на Пламен Николов за протести. Феновете на Ботев останаха недоволни от ситуацията и част от тях нахлуха на пистата на терена. Наложи се наставникът на пловдивчани Велислав Вуцов и хора от щаба му да успокоят феновете и да ги върнат в сектора. Тази ситуация прекъсна мача за няколко минути, след което той бе подновен.

В 69-та минута Ботев се върна в мача с попадение на Цветелин Чунчуков, който овладя на гърди една топка в наказателното поле и я прати във вратата на Божидар Митрев. Само 10 минути по-късно обаче домакините възстановиха преднината си от два гола, след като Владислав Романов бе изведен сам срещу Адам Страховяк и не сбърка. Това бе и последният гол в мача, а малко преди края Божидар Васев от тима на гостите бе изгонен за втори жълт картон, предаде БГНЕС.

След този успех Локо (София) се изкачи до пето място в класирането с 20 точки, докато Ботев (Пловдив) се смъкна до седма позиция с 18 точки.

#Локомотив (София) #победи #Ботев (Пловдив) #мач #първенство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"