Ураган носи дъжд и сняг в цяла Европа

Ураган носи дъжд и сняг в цяла Европа
Гонзало ще донесе сняг и у нас. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

В неделя ураганът Гонсало премина покрай Нюфаундленд в Канада и ще продължи да се придвижва бързо на изток през Северния Атлантически океан. Очаква се да достигне Великобритания в понеделник и вторник.

Тайфунът ще донесе пороен дъжд и бури в Западна Европа, както и обилни снеговалежи в европейските планини. Но дори още по-на юг е възможно да натрупа сняг до 15 см, от Лихтенщайн и Австрия на югоизток до Босна, Сърбия и България.

Междувременно тропическата буря Труди отне живота на шестима души при преминаването си в района на Гереро в Южно Мексико, съобщи Франс прес. Поройните дъждове, придружаващи Труди, предизвикаха кални свлачища, едно от които затрупа две деца и една жена. Бурята доведе до евакуацията на близо 2000 души от планински зони в щата Гереро. 16 селища остават изолирани, нанесени са материални щети на федералната магистрала, водеща към курорта Акапулко.

Друг ураган в Тихия океан - Ана, премина близо до Хаваите и донесе обилни валежи и високи вълни, но като цяло пощади архипелага, предаде АП. Остава в сила предупреждение за опасност само за части от северозападните острови Кауай и Ниихау, които са ненаселен морски резерват.

#ураган #Гонзало #Европа #Хаваите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"