Лили Иванова помага на недоносени и болни деца

Лили Иванова помага на недоносени и болни деца
A A+ A++ A

Лили Иванова ще пее благотворително за кампанията “Да оставим следи” само четири дни след големия й концерт в зала 1 на НДК, билетите за който вече са изчерпани.

След като преди време се превъплъти  в образа на Марлене Дитрих и стана част от специалната фотосесия от кампанията “Да оставим следи”, Лили подкрепя и финалната инициатива на сдружение "Кауза" с концерт на 10 ноември в столичен хотел.

На събитието под патронажа на Христо Мутафчиев ще има благотворителен търг на фотографии на Велислава Каймаканова-Ножарова, една от които е и Лили Иванова в образа на Марлене Дитрих. Утре, в градината срещу Народния театър “Иван Вазов”, се открива изложба с фотографиите от кампанията.

След наддаването и като жест към участниците в него е концертът на поп певицата и музикантите й – Ангел Дюлгеров, Огнян Енев, Веселин Веселинов-Еко, Орлин Цветанов и Росен Ватев. С приходите от търга и от концерта ще бъде закупено медицинско оборудване за недоносени новородени деца, тежко болни деца и деца с инсулинозависим диабет.

Междувременно, Лили открехна подробности за албума “Поетът”, който ще излезе на 6 ноември. В него ще има 14 песни, 10 от които  са сред вечните й хитове, но в нови аранжименти. Шест от парчетата са на композитора Александър Йосифов по текстове на Павел Матев - “Молба”, “Ела”, “Часове” и “Пътеките”. “Реквием” е по стихове на Йордан Милев, а “Гълъбът” - на Любомир Левчев.

Лили Иванова е съчетала старата школа на Александър Йосифов, Найден Андреев (“Щурче”), Сашо Събев (“Влюбеният джаз”) и Александър Кипров (“Покруса”, “И пак тръгни”) с новото поколение: Мишо Йосифов с “Просто съдба”, която прозвуча през пролетта, Ангел Дюлгеров с “Поетът", на която скоро ще видим и клип, и Росалин Наков със “Сърцето е чупливо”. Аранжиментите са на младия Ангел Дюлгеров, но има и два на Мишо Йосифов.

Бонус в диска са две непокътнати от времето  песни, аранжирани от Константин Драгнев, от времето на “Балкантон”. 

#певица #концерт #Лили Иванова #болни деца #деца #музика #благотворително #Марлене Дитрих #Христо Мутафчиев #благотворителен търг #Ангел Дюлгеров #Огнян Енев #Веселин Веселинов-Еко #Орлин Цветанов #Росен Ватев #албум #Поетът #Александър Йосифов #Любомир Левчев #Найден Андреев #Балкантон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »