Духовници дават кураж на ГЕРБ за съставяне на правителство

Духовници дават кураж на ГЕРБ за съставяне на правителство
Бойко Борисов се срещна с представители на БПЦ-Видинска епархия преди срещата, на която обсъждаха бъдещото правителство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изразяваме желанието си да работим с българските институции, защото многократно БПЦ е обвинявана, че тя не върши своето социално дело, а нашето социално дело е да бъдем в диалог с всички институции в държавата“, заяви представителят на Видинска епархия, архимандрит Харалампий, преди срещата на ГЕРБ за обсъждане на възможните коалиции и стъпки за съставяне на ново правителство. Той, заедно с група монаси и свещеници бяха дошли да се срещнат с Бойко Борисов и ръководството на ГЕРБ и да изразят подкрепата си за партията и за съставянето на бъдещ кабинет.

По думите му, те ще дадат подкрепата си и искат подкрепа от партия ГЕРБ в новия парламент и в новия пакет от субсидии, които са изпратени от ЕС за България, за да може БПЦ и останалите вероизповедания, да бъдат по-близо до хората и да ги разбират, както и да им помагат.

„Добро е сътрудничество ни през последните години с ГЕРБ, там срещаме по-добро разбиране. В църквата има последование. Ние сме тук с благословението на митрополита ни, Дометиан Видински. Той е преценил, че може да направим такава среща, на която да изразим благодарността си към всички кметове, които през последните години са ни помагали в социалното дело, да се възползваме от различните европейски програми. Това става само с добър диалог между институциите“, допълни архимандрит Харалампий.

На въпрос от novinite.bg, как Църквата може да помогне на хората с европейските средства, архимандрит Харалмпий отговори, че това е много лесно. „Когато дадени средства са отпуснати на общината и ако има подписано споразумение да работим в публично-частното партньорство с една община, тези неща са много лесни, ако има добро желание“, представителят на Видинска епархия.

#ГЕРБ #Борисов #община #общини #ЕС #БПЦ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"