Легендата Бубка направи първа копка на “Арена Бургас”

Легендата Бубка направи първа копка  на “Арена Бургас”
Снимки: BurgasNews
A A+ A++ A

Легендата на световния спорт Сергей Бубка направи първата копка на проекта “Арена Бургас”, съобщиха от морския град.

Съоръжението ще има капацитет 6500 места, пространства, условия и техническо оборудване за местни, национални и международни състезания. "Арена Бургас" ще е първата в България, която има под покрива си атлетическа писта по всички изисквания на ИААФ.

Амбицията на булгазлии е  да поемат домакинството на Европейското първенство по лека атлетика през 2019 година. 

В проекта е предвидено залата да покрива изискванията за различни видове спорт, подвижни и неподвижни трибуни, тренировъчен блок с допълнителна зала, зали с конферентни функции и кабини за симултантен превод и др., както и площи за обществено обслужване.

Легендарният състезател по овчарски скок пристигна в Бургас по покана на кмета Димитър Николов и Българската федерация по лека атлетика. Десетки ученици от бургаското спортно училище бяха сред най-възторжените му посрещачи.

Мултифункционалната зала ще бъде изградена на мястото на старата “дивизия” в комплес “Изгрев”.  Имотът е прехвърлен от военното министерство на община Бургас. За няколко месеца е избран изпълнител и е разчистен занемарения в продължение на десетилетия терен.

Във визитата на Сергей Бубка местните виждат добър знак за бъдещето на проекта. Той е вицепрезидент на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ), член на Международния олимпийски комитет и човек с изключително висок авторитет в световните спортни среди.
 Източник: BurgasNews

#Сергей Бубка #Арена Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »