Украйна ще има газ през зимата, при това по-евтин

Украйна ще има газ през зимата, при това по-евтин
Порошенко е уверен, че Украйна няма да остане без газ зимата. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Украйна ще има газ през зимата и основания за притеснения няма. При това той ще бъде по-евтин. Новата цена за синьото гориво за Киев е понижена от 485 на 385 долара за 1000 кубически метра.

Това заяви президентът на страната Петро Порошенко. В телевизионно интервю той потвърди, че е постигнато споразумение с Русия за цената на доставките за предстоящите зимни месеци.

Споразумението е постигнато в петък по време на преговорите между Порошенко и руския президент Владимир Путин в Милано. Украинският държавен глава изрази надежда, че то ще сложи край на газовия спор между двете страни.

Порошенко засегна и темата за извънредните избори, които трябва да се проведат в отделни райони на Донецка и Луганска област на 7 декември. Местните власти обаче не приеха тази дата и смятат да организират вота на 2 ноември. Това стана повод за ново напрежение.

Порошенко добави, че не иска да се стига до нови кръвопролития в Източна Украйна. Украинският президент предупреди, че ако сепаратистите нарушат примирието, Киев ще отвърне на удара.

#Петро Порошенко #Украйна #Донецк #Русия #газ #Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници