Виолина Маринова излиза от управата на БСК, подкрепя Искров

Виолина Маринова излиза от управата на БСК, подкрепя Искров
A A+ A++ A

Главният изпълнителен директор на "Банка ДСК" Виолина Маринова подава оставка като член на управителния съвет на Българската стопанска камара (БСК), съобщиха от банката.

С това решение Маринова се дистанцира от поисканата миналата седмица оставка на управителния съвет на БНБ и на управителя й Иван Искров в обща позиция на  искането на синдикатите и сдруженията на работодателите, в това число и на БСК.

Според Виолина Маринова позицията на БСК крие сериозен риск от разклащане на устоите на българската банкова система.

От банката обръщат внимание, че през последните месеци на усложнена обстановка около ситуацията с КТБ Маринова се е въздържала от публични изявления и коментари. "Не мога да позволя нито моето име, нито авторитетът на "Банка ДСК" да бъдат свързани с опити за нагнетяването на напрежението в банковата сфера", посочва Маринова, цитирана в прессъобщението.

Припомняме, че представителните организации на работодателите и на работниците и служителите (синдикатите) в България поискаха незабавна оставка на Управителния съвет на БНБ и особено на гуверньора на банката Иван Искров в съвместна позиция на социалните партньори.

Те смятат, че Искров и УС на БНБ са опасни за финансовата стабилност на страната.

В текста, подписан от Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, Конфедерация на независимите синдикати в България и Конфедерация на труда "Подкрепа", бе посочено, че още на 30 септември те са отправили призив да се вземе отношение спрямо незаконните действия на квесторите на ТБ "Виктория", които дадоха ход на разпродажба на кредитния портфейл на банката.

#Виолина Маринова #Банка ДСК #БСК #КТБ #БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"