Антонио Бандерас получава почетен испански "Оскар"

Антонио Бандерас получава почетен испански "Оскар"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Испанската кино академия единодушно е решила да удостои Антонио Бандерас с почетна награда "Гоя". Актьорът,  режисьор и продуцент ще получи испанския еквивалент на "Оскар" през февруари следващата година.

В мотивите се посочва, че призът е за неговата "брилянтна кариера от двете страни на Атлантика, по време на която следваше гъвкава траектория като изпълнител, показа своята гледна точка като режисьор и се потопи в света на продуцентството, за да подкрепи националните ценности".

Още с дебюта си във филма "Лабиринт на страстта" (1982) - първото му сътрудничество с Педро Алмодовар, до "Аутомата" - навлизането му в научната фантастика, Бандерас се е снимал в над 90 филма, припомня академията: "Този професионалист триумфира в Холивуд, седна на режисьорския стол с "Луди в Алабама" и "Пътят на англичаните" и постигна успех на Бродуей с мюзикъла "Девет".

Бандерас е бил номиниран четири пъти за награда "Гоя" и беше удостоен със Златния медал на Академията през 2004 г. Сред най-известните му филми са "Филаделфия", "Интервю с вампир","Евита", "Десперадо", "Фрида", "Маската на Зоро".

#актьор #кино #награда #Оскар #Антонио Бандерас #Педро Алмодовар #филм #Холивуд #Луди в Алабама #Бродуей #мюзикъл #Филаделфия #Интервю с вампир #Маската на Зоро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници