300 км/ч развива най-бързата линейка в света (снимки)

300 км/ч развива най-бързата линейка в света (снимки)
A A+ A++ A

Зашеметяващите 300 км/ч развива най-бързата линейка в света, която всъщност е спортна кола за 160 000 долара. Тя беше представена на най-големия технологичен панаир в Персийския залив - "Гитекс" (Gitex.com), по време на бляскаво събитие в дубайски стил.

Спортните коли не са рядкост по улиците на града, но за първи път властите използват луксозни автомобили в услугите за гражданите. Дубайската полиция също разчита на няколко суперлуксозни коли.

Парамедиците, които ще управляват модифицираните автомобили "Лотуст Евора", ще намалят времето за реакция при извънредна ситуация до осем минути - почти наполовина спрямо сегашните около 15.

"Една секунда може да се окаже разликата между живота и смъртта", коментира водачът на автомобила, 29-годишният Заид Ал Мамари, парамедик от Службата за спешна помощ в Дубай. Двуместният автомобил не може да транспортира пациентите, но идеята е той да стига първи и парамедиците да започнат да оказват първа помощ, докато пристигнат конвенционалните линейки.

Новият флот от луксозни линейки включва също коли "Форд Мустанг", а скоро ще разполага и с "Шевролет Корвет", които влизат в движение в края на годината.

#линейка #Дубай #кола

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"