Полицай набил племенника на Плевнелиев, защото бил отворко

Полицай набил племенника на Плевнелиев, защото бил отворко
Станислав Плевнелиев
A A+ A++ A

Станислав Плевнелиев, племенник на президента Росен Плевнелиев, се оплака от полицейски произвол. Той бил удрян в бюрото на полицейското управление в Благоевград. Оставили го час и половина без инсулин, при положение, че им казал че е диабетик.

На 15 октомври Станислав бил спрян в Благоевград от двама полицаи. Обяснили му, че е минал на червено, но той обаче настоявал, че не е. Написали му акт, който Станислав отказал да подпише, затова и бил арестуван и отведен в районното управление, разказаха Станислав и баща му Румен пред Нова телевизия.

Станислав носел достоверение за болестта с  в портмонето си, но полицаите не обърнали внимание. Той разказа, че е поискал полицаите да се легитимират, да се обади на баща си и на адвокат и да вземе лекарството си, което било в колата.  Получил отказ и по трите си молби.

В стаята, в която бил задържан, влязъл трети полицай. Той го ударил в бюрото.

"Попита дали аз съм отворкото, след което реши, че трябва да ме удари. Имаше един удар. Нито съм буйствал, нито съм оказал съпротива при арест", разказва Станислав.

Като разбрали, че е племенник на Росен Плевнелиев го накарали да подпише някакви документи и го пуснали.

Семейството нямало да съди полицаите, но иска извинение. Бащата увери, че не бива да се демонизира полицията и вярва, че разследващите ще си свършат работата.

#Росен Плевнелиев #Румен #Станислав #Благоевград #полицай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"