Поредно тримесечие с рекордни финансови резултати за Apple

Поредно тримесечие с рекордни финансови резултати за Apple
A A+ A++ A

Apple отчитат приходи в размер на 42,12 милиарда долара за четвъртото фискално тримесечие на годината и за пореден път отчитат рекорд в историята си при очаквания на анализаторите за 40 милиарда долара. За сравнение през същия период на 2013 г. приходите им са били 37,47 милиарда. Нетната печалба се е увеличила за година от 7,5 милиарда долара до 8,5 милиарда.

По време на конферентния разговор, на който компанията коментира резултатите, Тим Кук нарече тримесечието като най-доброто за серията Mac. Изглежда, че през посочения период продажбите на компютри с марката на Apple са се увеличили с 25% и са били общо 5,52 милиона броя. Интересно е, че това е станало без компанията да е представяла нови модели.

Увеличението явно се е случило благодарение на развиващите се пазари като Китай например, където продажбите на Mac компютри са се увеличили с 54%. Общият брой на продадени iPhone за третото тримесечие пък е 39,27 милиона, което също е пореден рекорд в историята на телефона. В същото време продажбите на iPad са намалели спрямо предишната година от 13,1 милиона до 12,3 милиона броя.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници