Най-богатият французин откри музей в Булонския лес

Най-богатият французин откри музей в Булонския лес
A A+ A++ A

Седмица по-рано от обявеното беше открита екстравагантната сграда на фондация "Луи Вюитон", в която ще има и музей, както и място за специални изложби, еднократни събития и изяви. Първата експозиция ще бъде за развитието на новото място, архитект на което е американеца от канадски произход Франк Гери.

Сградата от 12 стъклени платна е издигната в Булонския лес и се разполага на площ от 11 000 кв. м, а официалното й отваряне за посетители беше уважено от самия президент. 

Франсоа Оланд се срещна с милиардера и директор на LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton (Lvmh.com) Бернар Арно, и съпругата му - пианистката Елен Арно, след което направи обиколи в компанията на художници като Бертран Лавие и Кристиан Болтански.

Държавният глава припомни, че фондация "Вюитон" е частна инициатива и че е резултат от развитието на меценатството във Франция.

Бернар Арно е най-богатият човек във Франция. Той не разкрива нито бюджета, нито стойността на сградата, която е финансирана от различни компании от корпорацията LVMH - световен лидер в областта на луксозните стоки и модата. /ДД

#Луи Вюитон #художници #Франсоа Оланд #експозиция #изложби #музей #мода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »