Театър „Алма Алтер” представя „Актьора-принц”

Театър „Алма Алтер” представя „Актьора-принц”
A A+ A++ A

На 24 октомври от 19:30 ч. на сцената на театър-лаборатория "Алма Алтер" ще се качи "актьорът-принц", който стана популярен като принц Хамлет в същия театър. Моноспектакълът е на Георги Арсов, по текстове на Адам Мицкевич и Адам Георгиев, режисьор - Николай Георгиев.

Георги Арсов се изправя срещу едно от най-големите предизвикателства пред актьорите в световния театър, а именно монологът на Адам Мицкевич от 1 част на "Задушница" - "Великата импровизация", за да бръкне в себе си и да се оголи до дъно.

На премиерата "актьорът-принц" ще излезе с костюм от дантела и коприна, който до този момент се пази в тайна. Входът за представлението е запетайка на лявата ръка.

"Докато пеперудите са в пашкулите си и после, когато живеят като какавиди, те не се различават една от друга. Хранят ги заедно, почистват ги заедно, заедно се захващат за своите копринени листа. Но когато пашкулите им се разпукат излитат сини, зелени, златисти, кафяви, сиви и безцветни, почти безполови. В една от всеки милион какавиди живее зародиш, който не може да излети и това го кара да се чувства друг. Различен. Отхвърлен.", гласи откъс от анотацията на спектакъла.

#актьор #Николай Георгиев #Георги Арсов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »