Nokia HERE вече официално за останалите устройства с Android

Nokia HERE вече официално за останалите устройства с Android
A A+ A++ A

Преди дни потребителите на устройства Samsung Galaxy получиха първи достъп до бета версията на приложението Nokia HERE, което осигурява безплатна навигация в цял свят с опция за запазване на картите в устройството и възможност за гласови указания на различни езици. Междувременно приложението започна да се разпространява неофициално в интернет и за ползващите смартфони с други марки.

Днес Nokia обяви, че тестовата версия на HERE за Android вече официално е налична за останалите съвместими устройства с платформата на Google. Има обаче една тънкост - инсталационния файл на приложението трябва да се изтегли от сайта на компанията и то да се инсталира в устройството ръчно. Това не е толкова трудно колкото звучи - трябва да отворите сайта http://here.com/beta/android и да натиснете съответния бутон за изтегляне. В случай, че в настройките на телефона сте разрешили инсталирането на приложения от непознати източници инсталацията ще започне.

След това остава само да си създадете профил и изберете кои карти и навигационни гласове (засега няма български) да запазите в устройството. Друг вариант е да изтеглите инсталационния файл в компютъра и после го копирате в паметта на телефона, откъдето да го стартирате през файлов мениджър. HERE за Android е съвместимо с Android 4.1 или по-нова версия и за най-добър резултат изисква поне 1GB RAM и диагонал на екрана между 4" и 6. Имайте предвид, че след подобна инсталация приложенията няма да се обновява автоматично и ще се наложи периодично да проверявате за нови версии в сайта на Nokia.

http://360.here.com/2014/10/21/here-for-all-android/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »