Журналисти триумфират в конкурс за бг роман сред 400 кандидати

Журналисти триумфират в конкурс за бг роман сред 400 кандидати
Деница Дилова и Васил Панайотов в компанията на Захари Карабашлиев (в средата)
A A+ A++ A

Деница Дилова е победител в първия анонимен конкурс за нов български роман на издателство "Сиела". Тя печели 3000 лв. и издаване на произведението с работно заглавие "Непорочна практика".

Ще бъде издаден още един роман - "Отчужден" на Васил Панайотов.

Двамата фаворити работят за български медии. Деница Дилова, журналист от Разград, определя жанра на творбата си като социална сатира. Идеите й идвали по време на сутрешния й крос. „Аз много чета и не смятам това за предимство“, казва Дилова. Тя има издаден сборник с разкази „Тънкости на приготвянето“. Омъжена е и има две дъщери.

Васил Панайотов каза за себе си: „Аз съм вече на 36, в някои отношения - още на 15, от тогава са първите ми флиртове с писането, флиртовете с жени дойдоха доста по-късно, това ме прави акселерат в някои области и ретардант - в други. Имам три незавършени висши образования и един завършен брак. Имам и едно съвършено дете. Имам една апокрифна стихосбирка и няколко (съ)участия в сборници с разкази и романи". Той пише за няколко списания. След писането го интересува единствено спорта, бил е в националния отбор по плуване, сега тренира силови и бойни спортове.

До финала достигнаха 10 романа. Конкурсът бе обявен в началото на годината, над 400 кандидати изпратиха непубликувани досега текстове.

"Щастлив съм от огромния интерес към конкурса за анонимен роман! Радостен съм, че имаме единодушно избрани победители. Имаше и страхотни ръкописи, с авторите на които ще работим при тяхно желание. С две думи - конкурсът завърши, но четенето продължава", коментира писателят Захари Карабашлиев, член на журито.

#конкурс #роман #журналист #Захари Карабашлиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"