Проф. Константинов: Чака ни правителство на малцинството с коалиция

Проф. Константинов: Чака ни правителство на малцинството с коалиция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Досега сме имали два пъти правителство на малцинството, но то е било на една политическа сила. Сега обаче ще има правителство на малцинството с коалиция", това съобщи проф. Михаил Константинов в ефира на ТВ7 в сряда.

Той бе категоричен, че Патриотичния фронт няма да участва с постове във властта и само ГЕРБ и Реформаторите ще управляват в новото правителство със 107 депутата.

Професорът пожела успех на Бойко Борисов, който досега получавал симпатия от останалите партии. 

Михаил Константинов потвърди, че засега критичната точка е преодоляна и правителство ще има и то ще е дясноцентристко на малцинството. Според него ДПС ще подкрепи това управление. В Европа има маса държави, които управляват десетки години по този начин, така че и Брюксел ще одобри такова правителство, категоричен е професорът.

Според него не трябва да се променя Конституцията, а Изборният кодекс. Той нарече опита за промяна на кодекса от Мая Манолова "опит за измиване на ръце", което не е достойна постъпка, по думите на Константинов.

Можеше да има и широка коалиция, допълни той, но в момента "БСП е в такова насипно състояние, че не става за нищо, нуждае се от престой в опозиция". След неуспешното им управление, по-добре да се оттеглят да си ближат раните, категоричен е още Константинов. 

По отношение на АБВ той заяви, че нямат място в официалната формула на управлението, но са разумна партия.

 

 

#Михаил Константинов #ГЕРБ #БСП #ДПС #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници