Излекуваха още един заразен с ебола американец

Излекуваха още един заразен с ебола американец
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Още един заразен с вируса на ебола е излекуван и ще напусне болницата в Небраска, където се намира. Щастливецът е операторът от американската телевизия NBC Ашока Мукпо, който бе настанен в болницата на 6 октомври, след като се зарази в Западна Африка.

Припомняме, че операторът е вторият пациент с ебола, успешно лекуван в Медицинския център на Небраска. Той е бил подложен на терапия с експерименталния медикамент Brincidofovir.

Междувременно информацията, че испанката Тереса Ромеро е излекувана от вируса, е окончателна. От болницата "Карлос Трети" в Мадрид съобщиха, че и вторият тест за ебола на Ромеро е отрицателен. Тя е била лекувана с преливане на кръв от пациент, преборил се с болестта.

Добри са новините и за първата американска медицинска сестра, заразила се с ебола в Тексас, обслужвайки болен. Състоянието на Нина Фам се подобрява, съобщиха от клиниката край Вашингтон, където тя бе настанена в петък миналата седмица.

Опасения за ебола се появиха и в Русия. Пътник от полета Москва-Хабаровск, който е пристигнал от Нигерия, е бил хоспитализиран в Хабаровск със симптоми, които са предизвикали съмнения в лекарите, предаде РИА Новости.

Нигерийският гражданин, който е на 23-годишна възраст, е пристигнал от Москва. Той е приет в болница с температура и се намира в отделна стая”, съобщи министърът на здравеопазването на Хабаровския край Александър Витко. 

Вирусът отне живота на над 4500 души в Западна Африка тази година и предизвика опасения, че може да се разпространи отвъд най-тежко засегнатите страни Либерия, Сиера Леоне и Гвинея и да стане глобална заплаха.

#ебола #САЩ #Нигерия #Испания #Небраска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"