Идва сняг и в градовете, след него - циганско лято

Идва сняг и в градовете, след него - циганско лято
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Зимата идва в края на седмицата. Това заяви в сутрешния блок на TV7 в сряда синоптикът Симеон Матев. Само за няколко часа в четвъртък температурите у нас ще се сринат с повече от 15 градуса.

В сряда в градовете Шумен, Добрич и Велико Търново са отчетени абсолютни рекорди от 28 градуса. Тропическата буря "Гонзало", която вече се превръща в циклон обаче ще донесе у нас студ и дъжд от северозапад.

В четвъртък времето ще се обърне драстично и ще усетим полъха на зимата. Ще вали обилен дъжд, като количествата ще достигнат до 30 – 50 литра на кв. метър. Сняг ще има по високите части, а в градовете, ако въобще завали, ще е за кратко и няма да създаде проблеми.

В петък сутринта ще има подобрение на времето, но още следобед от юг ще нахлуе нова валежна зона, а от североизток – студ. Това ще доведе до сняг в планините и централна България, а в градовете Габрово, Троян и Трявна ще натрупа снежна покривка. Обилни дъждове до 70 литра на кв. метър се очакват в Ямбол, Сливен, Кърджали и Хасково.

След този "зимен период" обаче у нас идва истинското циганско лято. Сутрините ще са студени, докато пред деня ще има слънце и времето ще е приятно, заяви Матев.

Предварителните прогнози не предвиждат люта зима. Очаква се температурите да са малко над обичайните. Ще има студени дни, но като цяло те ще са малко, допълни синоптикът.

#сняг #Гонзало #Симеон Матев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"