Новата версия на Windows 10 включва и център за нотификации

Новата версия на Windows 10 включва и център за нотификации
A A+ A++ A

Microsoft обнови тестовата версия на Windows 10, която е налична за тестване от всички желаещи, и добави в нея една от познатите функции на Windows Phone 8.1. Става дума за центъра за нотификации в системната лента, който събира на едно място различни известия от инсталираните приложения (класически и Metro), съобщения за входяща поща, напомняния за срещи и т.н. Засега няма опция за интеракция с известията, но това може да се промени до излизането на финалната версия. Това обаче е само една от над 7000 промени, които Microsoft казва, че е направила в новата тестова версия на платформата.

Сред останалите са поддръжка на бързи клавишни комбинации за преместване на приложения от един монитор към друг и добавяне на анимации при превключване на виртуалните работни площи. Някои функции са направили стъпка назад - например включването към Wi-Fi мрежа е пo-трудно, някои икони могат да изчезнат от стартовото меню, има проблеми при събуждането и заспиването на някои компютри, игрите Microsoft Solitaire и Mahjong не работят понякога и т.н. Компанията е добавила и нова опция към Windows 10 Technical Preview, която дава възможност за потребителите да изберат как да получават ъпдейтите - бързо с наличието на потенциални бъгове или бавно с по-стабилен софтуер.

http://blogs.windows.com/bloggingwindows/2014/10/21/were-rolling-out-our-first-new-build-to-the-windows-insider-program/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"