Бебето на смет, но с късмет: Вече с приемни родители

Бебето на смет, но с късмет: Вече с приемни родители
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бебето, което бе намерено в контейнер за боклук във вторник в Казанлък, явно е родено с късмет, както гласи българската поговорка. Според лекарите детето е родено вчера - часове преди да бъде намерено на боклука, и е напълно здраво.

„Бебето е доносено, 3,800 кг 53 см. Имало е голям късмет, шанс, че пъпната връв е прерязана, но не е превързана и просто не е причинил кръвоизлив, който да застраши живота му. Засега изследванията му са добри. Раждането най-вероятно е било извършено от партньора, защото пуловерът беше мъжки. Така поне си мисля аз. От така наречения, ако мога да кажа в кавички, баща, евентуално партньор на майката", заяви неонатолога от казанлъшката болница д-р Валентина Рашева.

Експерти от отдел "Закрила на детето" веднага поели грижа за новороденото.

„Установихме, че детето най-вероятно е от български произход, но това разбира се ще го кажат разследващите органи. По това как е било оставено. Раницата е била доста скъпа и хубава, в чисти дрехи. Оставено е в контейнер, намерено е от клошар", коментира Даниела Русева от отдел „Закрила на детето" - Казанлък.

Социалните обясниха, че вече са намерили и приемно семейство. Лекарите и хората, намерили бебето, недоумяват как майка може да изхвърли детето си. Новороденото е момченце. Вече си има и име - Димитър.

Разследването по установяване самоличността на майката продължава.

#бебе #Казанлък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"