Присъдата на Енимехмедов бе потвърдена и от САС

Присъдата на Енимехмедов бе потвърдена и от САС
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският апелативен съд (САС) потвърди присъдата на нападателя на почетния председател на ДПС Ахмед Доган - Октай Енимехмедов. Тричленният състав на САС потвърди изцяло присъдата на първоинстанционния Софийски градски съд (СГС) от 26 февруари, с която Енимехмедов бе признат за виновен и му бе наложено наказание в размер на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода.

Решението на САС подлежи на обжалване пред Върховия касационен съд в срок от 15 дни.

Припомняме, че на 19 януари 2013 г. по време на осмата Национална конференция на ДПС Енимехмедов се качи на сцената и насочи газов пистолет срещу Ахмед Доган. Пистолетът засече. В този момент Доган изблъска ръката на нападателя си, последва схватка между двамата. Доган падна на земята, а върху нападателя първи се нахвърли секретарят на ДПС Мустафа Карадъйъ. Енимехмедов беше задържан от полицията и разпитван часове наред. В началото му бе повдигнато обвинение в закана за убийство и хулиганство.

На 26 февруари СГС го осъди на 3 години и 6 месеца. Той беше признат за виновен за закана за убийство и оправдан по обвинението за опит за убийство на почетния председател на ДПС. През май станаха ясни и мотивите на съда - Енимехмедов не е могъл да причини смъртта на Доган. Категорично по делото няма доказателства за умисъл на подсъдимия да умъртви Ахмед Доган.

Енимехмедов бе пуснат под домашен арест. През август Инициативен комитет, в който участва и брата на Октай - Метин Енимехмедов, издигна кандидатурата на Октай за народен представител.

На изборите от 5 октомври обаче независимият кандидат от Бургаски район събра едва 474 действителни гласа, което е 0,01% от гласовете в района.

#Октай Енимехмедов #САС #ДПС #Ахмед Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"