Свлачище край Рудозем затрупа кола, река Видима преля

Свлачище край Рудозем затрупа кола, река Видима преля
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пороитепричиниха свлачище, което затрупа лека кола по пътя Рудозем-Пловдивци. За щастие, няма пострадали, съобщи областният управител инж. Димитър Кръстанов.

Към 14.00 часа е имало засилване на интензивността на валежите и се е повишил оттокът на река Въча и на река Върбица, за която има обявен и червен код за опасност. Заради остри пориви на вятъра, дъжда и гръмотевична дейност има паднали дървета и прекъснати далекопроводи, което е довело до спиране на тока в няколко населени места в общините Смолян и Баните.

В южните общини Златоград и Рудозем около 13.30 – 14.00 часа е имало интензивни валежи, които са активизирали свлачище по пътя Рудозем – Пловдивци, където е затрупан автомобил, каза инж. Кръстанов и уточни, че за щастие няма пострадали хора. В община Рудозем няколко сухи дерета са били на ръба да прелеят, но постепенно ситуацията там се нормализира. Към 16.00 часа водният отток на реките се нормализира, валежите са спрели на места, температурите са сравнително високи. Областният управител на Смолян увери, че наблюдават внимателно ситуацията в региона, обстановката засега е сравнително спокойна.

Междувременно река Видима преля. Част от пътното платно е залято в местността Злиевци в Априлци. Товасъобщиха от ОДМВР-Ловеч. Към момента движението по този път е спряно, няма обходен маршрут. На мястото е кметът на Априлци Бенко Вълев, заедно с екипи на пътна помощ от Ловеч.

Не е обявено бедствено положение.

Евакуирани бяха и четири семейства в село Елховец. Голяма част от населените места в района са без ток.

#река #Рудозем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"