Роми на бунт, останали без ток

Роми на бунт, останали без ток
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Роми се вдигнаха на бунт, след като тяхната махала в Бяла Слатина остана без ток. ЧЕЗ е прекъснало електрозахранването заради незаконно прикачване, съобщи бТВ. Става въпрос за около 100-150 къщи. В знак на протест родителите не са пуснали децата си на училище. Години наред в махалата не се е плащал ток.

От ЧЕЗ са категорични, че е прекъснат токът на хора, които не плащат сметки, нямат електромери и незаконно ползват електричество. Ромите обясняват, че не са пратили децата си на детска градина и училище заради липсата на ток - не можели в тъмното да намерят дрехи, с които да ги облекат. Един милион киловат часа се губят по мрежата заради незаконния ток в махалата.

Причината за неплащането на тока според малцинството е, че били безработни. Поне от 10 години е схемата за безплатно електричество в махалата. Ромите са готови оттук нататък да си плащат сметките и да си узаконят тока.

Кметът на Бяла Слатина Иво Цветков е готов да съдейства за разрешаване на проблема и да се открие партида на името на общината. Кметството ще плаща сметките и ще ги събира от ромите. Ако те не си плащат на общината тока, тогава кметът ще ги лиши от електричество.

#роми #ток #ЧЕЗ #Бяла Слатина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"