Реформаторите няма да са опозиция

Реформаторите няма да са опозиция
Тодор Танев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Реформаторският блок не е в леко състояние, предвид че там има формации, които отдавна не са били на власт, което означава, че не са били по места и в министерства, което пък прави влизането им обратно във властта изключително трудно, смята политологът проф. Тодор Танев, който е член на Гражданския съвет на Реформаторския блок.

“Това е причина партийните активисти на някои от партиите да искат участие във властта. Другото мнение е Блокът да бъде ясна опозиция. Блокът обаче няма да остане в опозиция. Той е тръгнал да участва във властта. Въпросът е, че трябва да се съчетае опозиционерското начало, докато е във властта, в такъв смисъл, че трябва да се правят гъвкаво политиките и да се извоюват тези политики, които почиват на принципите на Блока“, заяви Танев пред БНР.

Според Танев правителството трудно ще издържи целия си мандат. Според него ДПС съзнателно не иска да е във властта, защото иска да се запази в турбулентата политическа обстановка, когато управляващите ще съберат много негативи. Преговорите за правителството са драматургия, която се прави за намаляване на мизата на противника, за да може да има централизация около ГЕРБ.

„По определение подялбата на отговорности между по-големия и по-малкия брат вдясно беше невъзможно, защото по-големият брат не иска това да се случва и да има конкуренция вдясно. Ето защо – правителство на малцинството“, каза още Тодор Танев.

#Тодор Танев #Танев #Реформаторският блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"